Finse sauna

Wil jij een Finse sauna kopen? De Finse sauna is nog altijd de meest populaire type sauna. De Finse sauna zorgt voor ontspanning in je spieren en gewrichten en is daarnaast goed voor je luchtwegen en je huid. In een Finse sauna wordt de temperatuur zo opgehoogd dat je begint te zweten. Dit draagt bij aan het afvoeren van verschillende afvalstoffen uit je lichaam. Hierdoor wordt je immuunsysteem versterkt en bevordert het je gezondheid.

Filter & sorteer
  • Finse sauna 2-persoons

     2.395,00 Per stuk
  • Finse sauna 5-persoons

     5.495,00 Per stuk

Hoe werkt een Finse sauna?

De Finse sauna is de meest traditionele sauna. Binnen een Finse sauna wordt de temperatuur verhoogd tot 90 graden Celsius via een kachel. Het hout binnen de sauna neemt de warmte op en geeft dit weer af aan de ruimte. Om de luchtvochtigheid te verhogen in de sauna kun je water over stenen gieten. Zo krijg je extra stoom. De luchtvochtigheid in een Finse sauna ligt gemiddeld rond de 30%.

Voordelen van een Finse sauna

Het gebruik van een Finse sauna kent vele voordelen voor je lichaam en gezondheid. Je lichaam wordt namelijk op koortsniveau gebracht waardoor je gaat transpireren. Dit brengt de volgende voordelen:

  • Sterk immuunsysteem: Doordat je lichaam op koortsniveau wordt gebracht maakt het lichaam meer witte bloedcellen aan. Daarnaast produceer je ook antistoffen.
  • Verminderen van stress: Bij het gebruik van een Finse sauna krijg je meer serotonine in je bloed. Hierdoor raak je ontspannen en voel je je fitter.
  • Betere bloedcirculatie: Doordat je hartslag in een Finse Sauna

Hoe gebruik je een Finse sauna

Het gebruik van een Finse sauna bestaat uit 8 verschillende stappen. Door deze stappen te volgen zul je alle voordelen die het met zich meebrengt er varen.

Stap 1: Warm douchen

Allereerst begin je met een warme douche. Voordat je de Finse sauna instapt is het belangrijk dat je schoon begint. Hygiëne is een erg belangrijk punt.

Stap 2: Afdrogen

Nadat je hebt gedoucht moet je volledig afgedroogd zijn. Doordat je helemaal droog bent, kan de hete lucht jouw huid binnendringen. Wanneer je nat de Finse sauna binnengaat, zal het langer duren voordat je begint te zweten. Hierdoor zul je minder snel de afvalstoffen afvoeren.

Stap 3: Voetenbad

Nadat je volledig droog bent, neem je een warm voetenbad. Hierdoor wordt het bloed verwarmd en wordt je lichaam voorbereid op de Finse sauna. Een voetenbad van 5 minuten is voldoende.

Stap 4: Finse sauna

In de sauna kun je zitten of liggen waar je maar wilt. Het is belangrijk dat je jouw voeten op gelijke hoogte hebt als jouw billen. Hierdoor zal je lichaamstemperatuur gelijkmatig verhoogt worden. Een aanbevolen sessie in de Finse sauna duurt minimaal 6 minuten en maximaal 15 minuten.

Stap 5: Koude lucht innemen

Na je sessie in de Finse sauna zul je merken dat je op zoek bent naar zuurstof. Dit doe je het beste door naar buiten te gaan. Een of 2 minuten in de buitenlucht is vaak voldoende.

Stap 6: Koud bad

Nadat je zuurstof weer op pijl is, is het belangrijk om goed af te koelen. Dit doe je door een koude douche te nemen of door in een koud bad te stappen. Het afkoelen is erg belangrijk na het gebruik van een Finse sauna.

Stap 7: Voetenbad

Nadat je het koude bad of douche hebt genomen neem je nogmaals een warm voetenbad. De warmte trekt vanuit je voeten weer door het hele lichaam omhoog.

Stap 8: Rust

Nadat je het gehele proces hebt doorlopen zul je merken dat je erg ontspannen bent. Het is dan ook belangrijk om even rust te nemen. Daarnaast is dit het moment om je vocht weer aan te vullen met bij voorkeur water.

Finse Sauna bekijken?

Wil je graag veel meer weten over onze Finse sauna’s? Wij hebben verschillende modellen die voor een verschillend aantal personen. Ben je toch op zoek naar een andere sauna? In onze showroom zijn ook verschillende infraroodsauna’s te vinden.