Sauna kopen?

Wil jij graag een sauna kopen? Bij Javedi kun je terecht voor infrarood sauna's, barrelsauna's en finse sauna's. Een sauna kopen kun je bij Javedi online kopen, maar het is ook mogelijk om langs onze showroom te gaan om proef te zitten.

Filter & sorteer

Infrarood sauna kopen

Een infraroodsauna wordt verwarmd door infrarood stralen. Deze warmtestralen verwarmt de personen in een sauna in plaats van de lucht. Dit zorgt ervoor dat het in een infrarood sauna lekker warm is, in plaats van (te) heet. In een infrarood sauna kun je dus ontspannen en zweten zonder dat je het gevoel van benauwdheid krijgt. Een ander groot voordeel van een infrarood sauna ten opzichte van een elektrische sauna is dat deze tot 5 keer minder energie verbruikt.

Finse sauna kopen

Bij een Finse sauna wordt de warmte juist overgedragen door de hete lucht. De temperatuur in een Finse sauna wordt idealiter verhoogt tot rond de 90 graden. Het zorgt ervoor dat je eigen lichaamstemperatuur wordt verhoogd tot koortsniveau. Hierdoor ga je zweten en worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. Hierdoor verbetert je immuunsysteem, wordt je huid gereinigd en verlaag je je stresshormonen.

Barrelsauna kopen

Een barrelsauna is een zeer populair type sauna. Door de ronde vorm van de sauna komt een barrelsauna veel sneller op temperatuur. De warmte kan namelijk beter circuleren in de ruimte. Dit scheelt enorm in de energie of stookkosten. Een barrelsauna is zowel verkrijgbaar in een houtgestookte als een infrarood variant. De barrelsauna is zowel geschikt voor buiten als voor binnen.

Sauna’s bekijken?

Wil je meer informatie over alle verschillende sauna’s van Javedi? Onze experts staan je graag telefonisch te woord. Daarnaast is het ook mogelijk om eens in onze vestiging in Ruinerwold te komen kijken. Wij hebben altijd een aantal sauna’s op voorraad waarbij het ook mogelijk is om proef te zitten.