• Bezorging door heel Benelux
 • Meer dan 100 spa's op voorraad
 • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Waar moet je opletten bij het kopen van een jacuzzi?

In Nederland en België wordt het gebruik van een jacuzzi thuis steeds populairder, zo is het niet alleen lekker om even in de jacuzzi te zitten maar is het ook echt ontspannend en gezond voor je lichaam. Door het warme water ontspannen je spieren en verlicht je spier en gewricht pijn.
Een jacuzzi is door het goede filtersysteem zuinig met water en hierdoor hoef je niet vaak het water te verversen. Een jacuzzi kopen is een hele investering en daarom is het belangrijk om goed na te denken wat je wensen zijn. Maar waar moet je dan opletten en waar zitten de verschillen in? Lees hieronder de belangrijkste aandachtspunten voor het kopen van een jacuzzi;

Welke ruimte heb je beschikbaar voor een jacuzzi?

Voordat de jacuzzi bij je thuis geleverd en geïnstalleerd wordt, is het van belang te bepalen waar deze moet komen te staan. Naast praktische redenen moet de locatie van de jacuzzi namelijk ook aan een aantal eisen voldoen. Zo ga je eerst op zoek naar de plek waar je de jacuzzi wilt neerzetten, je wilt natuurlijk lekker rustig in je tuin zitten zonder dat alle buren je kunnen zien. Vervolgens ga je kijken hoeveel ruimte je hebt om een jacuzzi te plaatsen, er zijn veel verschillende maten jacuzzi’s. Denk hierbij aan formaten van 250 x 250, 236 x 236, 230 x 230, 200 x 200 of onze zwemspa’s 440 x 236, 550 x 236, of zelfs de grote van 600 x 235.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoe de jacuzzi in de tuin komt. Als onze collega’s de jacuzzi komen brengen zijn ze een doorgang van een 1 meter breed nodig en de minimale hoogte van 2,6 meter, hierin moeten ook niet te krappe bochten zitten. Indien de jacuzzi niet op deze manier geplaatst kan worden zullen we gebruik maken van een hijskraan.

Aantal personen

Er zijn veel verschillende opties qua grootte van een jacuzzi en voor hoeveel personen. Het aantal personen heeft te maken met het aantal ligplekken en zitplekken die een jacuzzi heeft. Zo heb je 3-persoons, 5-persoons maar ook 6-persoons jacuzzi’s. Hierin kun je ook vaak kiezen in hoeveel ligplekken en zitplekken je wilt. Daarnaast heb je ook nog grote spa’s voor 10 personen.

Aantal zit- en ligplekken

Een jacuzzi bestaat uit zitplekken en of ligplekken. Bij de zitplekken heb je jets in de rug en bij ligplekken worden de kuiten ook voorzien van waterjets. Bij een 3-persoons heb je vaak 2 zitplek en 1 ligplek, bij een 5-persoon heb je vaak 3 zitplekken en 2 ligplekken en bij een 6-persoon heb je vaak 5 zitplekken en 1 ligplek.

Kenmerken van een jacuzzi

Jacuzzi’s zijn verkrijgbaar met veel verschillende opties. Denk hierbij aan de hoeveel jets maar ook aan de verlichting, zowel binnen in het bad als aan de buitenkant. Door de kiezen van verschillende hoeveelheden jets, watervallen en fonteinen pas je jouw bad samen, zo kun je kiezen voor veel masserende delen of een heel rustgevend bad.

Zo kun je ook kiezen voor een jacuzzi met binnenverlichting en of met buitenverlichting. De werking van de kleuren RGB kun je aanpassen en door een kuipkleur te kiezen bepaal je ook het effect van de lichten.

Kuipkleur

Bij onze jacuzzi’s kun je kiezen afhankelijk van het merk uit de volgende kuipkleuren:

 • Alba Pearl White
 • Midnight Canyon
 • Sterling Silver
 • Tuscan Sun

Aantal jets

Een jacuzzi maakt gebruik van jets, deze spuiten water tegen je lichaam aan. Dit geeft een masserend gevoel en zijn in sommige gevallen allemaal apart af te stellen. Ook zitten er in een jacuzzi Airblowers, dat zijn luchtjets en die blazen lucht door het bad, doordat lucht zich snel naar boven verplaatst zorgen de bubbels van een luchtjet voor een fijne ontspanning van de huid. Er zit een pomp in de jacuzzi die zorgt voor de watercirculatie, de pomp zuigt het water op en spuit het vervolgens weer krachtig uit de jets. Er zijn draaiende, grote of kleine jets verkrijgbaar in een jacuzzi.

Waterval / fontein

Sommige jacuzzi’s hebben ook een waterval en of fontein ingebouwd, dit geeft een rustgevend gevoel.Deze zijn ook weer handmatig te bedienen en kun je samen of afgezonderd van elkaar gebruiken.

Besturingssysteem

Er zijn een aantal verschillende besturingssystemen voor jacuzzi’s. De bekendsten merken zijn Balboa en Gecko, onder deze merken heb je weer verschillende soorten. Denk hierbij aan een simpel besturingssysteem tot een touchscreen.

Balboa maakt gebruik van een verschillende programma’s zoals de standaard, een economisch, slaapstand en verschillende massage en bubbel keuzes. Deze programma’s zijn zo ingesteld dat het een zeer lage energieverbruik heeft.

Gecko is een topmerk van de jacuzzi’s Wellis. Het water wordt automatisch op de door u gekozen temperatuur gehouden, de gecko regelt ook het filteren van het water. U hoeft zich dus geen zorgen te maken, alles verloopt volautomatisch. De gecko is in verschillende opties verkrijgbaar, van een eenvoudige besturing naar een touchscreen.

Stroomverbruik

Er zijn onder de verschillende modellen enorme verschillen wat betreft stroomverbruik. Zo zijn er jacuzzi’s die op 230V, 2x 230V of op 380V stroom draaien, hierin is het stroomverbruik ook weer erg verschillend. Er zijn een aantal belangrijke factoren die meespelen met het verbruik van een jacuzzi;

 • Maak je gebruik van een Cover (deksel op de jacuzzi)
 • Staat de jacuzzi buiten in de wind, staat die beschut, onder een afdakje of zelfs binnen
 • Op hoeveel graden je de jacuzzi standaard instelt
 • Hoevaak je er in gaat, dus wanneer de cover eraf gaat (komt de warme lucht die onder het deksel zat vrij)
 • Wat de grote van de jacuzzi is en hoeveel jets deze heeft

Ondergrond

Het is van belang dat de ondergrond goed verzorgt, stevig en stabiel is. Denk hierbij aan een ondergrond van stenen, betontegels of beton. Gras of zand is geen goede ondergrond voor de jacuzzi, als dit nat wordt heb je grote kans op verzakking en het is van belang dat de jacuzzi recht en waterpas staat.

Op onze website heb je veel verschillende soorten jacuzzi’s, hier krijg je een goed overzicht van de verschillende types. Mocht je ze liever in het echt willen bekijken met advies van 1 van onze experts ben je van harte welkom in onze showroom.