• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Een vijver is pas af als er een mooie rand omheen ligt. Met een goed afgewerkte bestrating rond de vijver kan overtollige vijverfolie netjes aan het zicht worden onttrokken. Wil je graag zelf een vijverrand aanleggen? Hou dan rekening met de volgende belangrijke tips.

Geduld is een schone zaak

Wacht met het aanleggen van de vijverrand tot de vijverbak volledig met water is gevuld. Als u de rand al eerder aanbrengt, kunnen delen van de vijverrand losbreken en wegzinken in de vijver op het moment dat u de vijver met water begint te vullen. Dit komt doordat het vijverfolie zijn definitieve vorm nog niet aan heeft kunnen nemen en in beweging zal komen wanneer het met water in contact komt. Als u pas begint met het aanleggen van de vijverrand wanneer de vijver al met water gevuld is, heeft het folie zijn definitieve vorm inmiddels al aangenomen. De stenen zullen netjes op hun plek blijven liggen en niet in de vijver wegzinken.

De juiste bestrating

Vijverranden aanleggen is een vak apart. De keuze voor de juiste materialen en een goede afwerking is erg belangrijk. Vijverranden die niet bij de vorm van de vijver passen kunnen de vijver onnatuurlijk doen ogen. Vijverranden die niet correct zijn aangelegd kunnen het vijverfolie vroegtijdig doen slijten. Als u kiest voor natuurstenen, kies dan voor stenen met een wat ruwer oppervlak. Gladde stenen kunnen, zeker wanneer ze nat zijn, resulteren in gevaarlijke glij- en valpartijen.

De vijverrand aanleggen

Het aanleggen van een vijverrand kan op vrijwel dezelfde wijze geschieden als het aanleggen van een zwembadrand. Sterker nog, het aanleggen van een zwembadrand rond uw vijver kan een interessante keuze zijn. Voor zwembadranden zijn tegels verkrijgbaar die zich perfect lenen voor de afwerking van hoeken en bochten. Zorg er allereerst voor dat de ondergrond goed gelijk is gemaakt. Tik elke tegel goed aan met een zware rubberen hamer. Tik bij voorkeur niet op de hoeken, maar in het midden om te voorkomen dat de tegel gaat wiebelen. Houd de tegels schoon en voorkom cementresten door ze tijdens het bestraten regelmatig met een waterslang af te spuiten.