• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Zodra je de tuintegels hebt aangeschaft die je volgens jouw tuinontwerp in de tuin passen, is het van groot belang dat deze op de juiste manier worden onderhouden. Tegels schoonmaken vereist een bepaalde techniek. Dit is niet anders in het geval van tuintegels schoonmaken. Je wilt immers niet dat de tuintegels beschadigen en daarnaast wil je ze zo lang mogelijk netjes houden. Om tuintegels op de juiste manier schoon te maken kunnen wij je voorzien van de juiste informatie en tips en tricks om dit te doen.

 

Waarom tuintegels schoonmaken belangrijk is.

 

Veel mensen kiezen voor het leggen van donkere stenen in de tuin. Ze willen hiermee voorkomen dat het vuil snel zichtbaar wordt. Niks is minder waar. Ook donkere tegels worden vuil. Het is wel zo dat je het vuil minder snel ziet op de donkere tegels dan op de lichtere tegels. Voor elk type tegel dat in de tuin ligt, geldt dat de aanschaf aardig wat geld heeft gekost. Het is dus belangrijk om de tuintegels te onderhouden. Daarnaast kunnen bacteriën en schimmels zich gaan vormen op de tegels wat weer schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Het is dus niet gezegd dat je de tegels in je tuin niet goed moet onderhouden. Ga niet uit van het gemak door te denken dat het regenwater de tegels in de tuin schoon spoelt. Dit is absoluut niet het geval.

 

Wat wij je afraden.

 

Veel mensen denken dat het makkelijk is om een tuin te onderhouden. Ze bedenken een prachtig tuinontwerp en besteden hier heel veel geld aan en als het eenmaal ligt dan hebben ze er geen omkijken meer naar, maar dit is niet helemaal de bedoeling. Als we kijken naar het onderhouden van tuintegels is het belangrijk om deze op de juiste manier te onderhouden. Voor je het weet, heb je gebleekte of zelfs beschadigde tegels.

 

  • Zorg ervoor dat je geen bleekmiddel gebruikt om de tuintegels schoon te maken. Dit is wel makkelijk, maar je zal op den duur merken dat de tegels er bleek uit gaan zien. Dit is niet meer te herstellen.
  • Laat onkruid niet te lang zitten. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de tuintegels omdat je hierdoor met scherp materiaal aan de slag moet gaan om het onkruid te wieden. Dit kan de tegels beschadigen.
  • Maak de tuintegels niet schoon met een te harde bezem. Dit kan de tegels beschadigen.

 

Hoe dan wel?

 

Wat moet je dan wel doen om je tuintegels op de juist manier te onderhouden?

 

  • Sommige type tegels hebben hun eigen schoonmaakmiddel; gebruik deze en volg de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zorg ervoor dat onkruid niet te lang gaat groeien.
  • Groene zeep is een probaat middel om de tuintegels mee schoon te maken.
  • Gebruik vooral water en zachte borstels om de tuintegels mee te reinigen en zorg voor een frequente reiniging.
  • Groene aanslag op tegels verwijderen is te doen met groene zeep. Daarnaast zijn kokend water en azijn ook goede middelen om de groene aanslag mee te verwijderen. Maar het beste werkt nog altijd intensieve tegelreiniger

Zoals voor elke tuinmeubel en plant in de tuin geldt: zorg voor goed onderhoud aan elk onderdeel in de tuin, ook aan de tegels!

 

Schoonmaak Tegels               Schone Tegels