• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Strakke tuin
Minimalistisch. Strak. Stijlvol. Allemaal woorden die bij je opkomen als je aan strakke tuinen denkt. Een tuin waar u zichzelf even kunt afzonderen van de rest van de wereld. Een tuin waar u tot rust kan komen en alle zorgen van u af kunt laten glijden. Daar zorgen strakke tuinen voor. Mensen denken vaak dat een strakke tuin saai is. Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Laat de stijl van je interieur ook zien in je eigen tuin door je tuinontwerp aan te sluiten aan je wensen. Een tuin is inmiddels niet alleen meer een tuin maar eerder een verlengstuk van uw huis. Voor degene die geen tuinidee heeft is zo’n tuin ideaal. Kenmerken van strakke en moderne tuinen zijn een strakke belijning, evenwichtig ontwerp, een goede structuur en vooral symmetrie.

Beplanting
Natuurlijk kun je voor je strakke tuin elk soort beplanting gebruiken. Maar dat betekent niet dat er geen beste keus is op gebied van beplanting. Kies daarom het liefst voor wintergroene soorten beplanting die aan weinig onderhoud al genoeg hebben. Je kunt bijvoorbeeld bamboe in je eigen tuin plaatsen om dat rustgevende gevoel op te wekken. Verder zijn er ook genoeg siergrassen om je tuin wat extra sfeer te geven. Wat je vaak tegenkomt in zulke tuinen zijn buxes. Deze planten hebben een mooie loofgroene kleur het hele jaar door. Om hoogte te creƫren in de tuin kun je bomen neerzetten. U kunt kiezen voor normale bomen of bomen als dakmoerbeien en dakplatanen. Ook kun je gebruik maken van andere voorwerpen als je het maar simpel houd.

Producten
Een strakke tuin bevat bijna altijd wel een aantal producten. Een populair voorwerp is de schommelstoel en schommelbank. Deze dragen bij aan de sfeer van de tuin. Andere producten die je in je tuin kan plaatsen zijn onder andere bolvormige vloerlampen, zitstoelen, plantenpotten, ligstoelen, schanskorven of misschien wel een vijver. Er is van alles om in je strakke tuin te plaatsen maar onthoud wel dat het simpel moet blijven.

Bestrating
En dan natuurlijk de bestrating…Gebruik voor deze tuinen een combinatie van grote tuintegels, zoals grote natuurstenen tegels, en kleine tegels, zoals bakstenen. Hierdoor krijgt elke tuin een hele strakke maar tegelijkertijd ook een sfeervolle uitstraling. Als je dan ook nog gebruik maakt van hoogwaardige materialen en bouwkundige elementen, krijgt de tuin ook nog eens een exclusieve uitstraling. Natuurlijk kan dit het bestraten van je tuin een moeilijke klus worden. Desondanks als de tuin dan eindelijk klaar is, vind je het allemaal wel de moeite waard.