• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

De tuin is als een tweede huis; een plaats om na een lange dag gezellig te zitten, een wandeling te maken of om te werken. Net zoals een huis heeft een tuin een vloer nodig, zoals looppaden en een terras. De uiteindelijke sfeer en uitstraling van een tuin ligt voor een groot deel aan de vorm, kleur en steensoort van de bestrating. Daarom is het aan te raden om goed na te denken over hoe en met welke materialen de tuin te bestraten.

Om het beste resultaat te bereiken kan je het beste van te voren een plan maken; meet de tuin op, maak een plattegrond, schets een beeld van de bestrating en tuin. Op deze manier kan je de totale benodigdheden van tegels, grind en andere benodigdheden inschatten. Maar hoe maak je een keuze uit alle beschikbare materialen? Bestrating voor de tuin bestaat tegenwoordig uit beton, natuursteen, grind en zelfs hout. De mogelijkheden en keuzes voor tuinontwerp ideeën zijn eindeloos!

 

Beton

 

De betontegel die zo herkenbaar is als de klassieke trottoirtegel is één van de meest functionele opties. Ze zijn vrijwel overal toe te passen, van het looppad tot het terras. Ook zijn ze in grotere maten verkrijgbaar, maar nog steeds eenvoudig te leggen. Slijtage is minimaal en de lage prijs maakt dat deze tegels nog steeds een van de meest populaire opties zijn voor het aanleggen van sierbestrating in de tuin.

 

Natuursteen

 

Een ander idee is om sierbestrating uit natuursteen toe te passen, in elk tuinontwerp is plaats voor de kracht, eenvoud en schoonheid van natuursteen. Geen enkele tegel is hetzelfde, een terras dat is vervaardigd uit natuursteen zal een unieke, rustgevende uitstraling hebben.

 

Grind, de natuurlijke bestrating

 

Als ondergrond voor het terras kan grind gebruikt worden, maar op zich zelf heeft dit materiaal ook een esthetische functie; een wandelpad van grind is in een natuurtuin een passende aanvulling. Wanneer rechte lijnen minder belangrijk zijn, is een onregelmatig slingerend grindpad een prachtige toevoeging in een tuin waar de natuur de vrije loop krijgt.

 

Accenten en niveauverschillen

 

Naast de materiaalkeuze is de vorm van de bestrating ook belangrijk, traptreden en zitkuilen kunnen een ruimtelijk en apart effect in de tuin creëren, of juist een creatieve manier zijn om hoogteverschillen weg te werken. Ook hier is een grote verscheidenheid in materiaalkeuze, kijk in de webshop om inspiratie op te doen voor een prachtig tuinontwerp!