• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Schanskorven. Misschien heb je er al wel eens van gehoord, of misschien ben je nog compleet nieuw in deze wereld. Hoe dan ook zijn schanskorven, ook wel steenkorven genoemd, een waardevolle toevoeging aan je tuin. Ze hebben een stoer en tijdloos uiterlijk en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. We geven je een paar tips over hoe ook jij met een schanskorf je tuin een echte blikvanger maakt.

Wat is een schanskorf?

Een schanskorf is een grote metalen korf, met een opvulling van stenen of ander materiaal. Als opvulling worden vaak keien of natuurstenen gebruikt, maar als je een andere uitstraling wil kun je ook bijvoorbeeld schors gebruiken. Het is een mooie combinatie van industriële en natuurlijke materialen, waardoor zo’n korf in de meeste tuinen erg mooi staat. Vaak worden steenkorven als tuinafscheiding gebruikt, maar je kunt er nog veel meer leuke en verrassende dingen mee. Een groot voordeel aan steenkorven is dat ze erg duurzaam zijn en lang meegaan. Daarnaast zijn ze ook nog eens geluidswerend en erg onderhoudsvriendelijk. Zeker een goede toevoeging aan jouw tuin dus.

Tips voor het gebruik van schanskorven

Tuinafscheiding

Dit soort korven worden over het algemeen gebruikt als schutting. Het zijn goede afscheidingen die erg lang mee kunnen gaan. Daarnaast vereisen ze geen onderhoud en zien ze er mooi uit. Voor een speels effect kun je er ook voor kiezen om de schanskorven af te wisselen met bijvoorbeeld stukken heg of een houten schutting of speel met verschillende hoogtes en afmetingen van de korven.

Afscheiding binnen je tuin

Niet alleen aan de randen van je tuin, maar ook binnen je eigen tuin kan een afscheiding fijn zijn. Creëer bijvoorbeeld een apart eet- en loungegedeelte in de tuin door slimme plaatsing van een korf. Of scherm het speelstukje van de kinderen een beetje af, zodat iedereen optimaal kan genieten.

Een tuinhaard of barbecue

Het is ook mogelijk om in de steenkorf iets te verwerken. Maak er bijvoorbeeld een gezellige tuinhaard van, voor die lange zomeravonden. Of gebruik de korven als ombouw voor de barbecue. Door de bestrating van je tuin op de kleuren van de steenkorf af te stemmen kun je een mooi geheel creëren.

Een waterval

Het is zelfs mogelijk om van de steenkorf een waterval te maken. Zo profiteer je nog meer van het schitterende contrast tussen de natuur en de industriële look. Plaats een vijver voor de steenkorf en laat het water van de korf af stromen. Dat wordt gegarandeerd een blikvanger in jouw tuin.

Nog veel meer mogelijk

Met een beetje creativiteit zijn er nog veel meer toepassingen voor steenkorven te verzinnen. Wat dacht je van een mooie bloembak? Een stoer bankje? Of een unieke brievenbus? Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is met steenkorven mogelijk. In de voortuin is een lage afscheiding van steenkorven mogelijk. Of laat de hoogte trapsgewijs oplopen. Laat je fantasie de vrije loop en creëer de tuin van je dromen. Bij Gabinova zijn ze gespecialiseerd in schanskorven en breukstenen. Wellicht kun je daar eens kijken voor inspiratie.