• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Mooie bestrating is onmisbaar voor iedere tuin. Een praktisch tuinpad of een gezellig terras maken uw tuin helemaal compleet. Maar wanneer u wilt bestraten, komt u meteen al voor een dilemma te staan: welke steensoort moet u gebruiken? Om uw perfecte bestrating te kiezen, houdt u rekening met het doel of de sfeer die u voor ogen heeft. Misschien wilt u vooral een praktische steensoort of bent u juist op zoek naar een natuurlijke uitstraling voor uw tuin. Voor iedere wens is er een passende oplossing.

 

De praktische steensoorten in een tuin

 

Heeft u al zin om te beginnen met het bestraten van de tuin? Dan moet u eerst de juiste steensoort kiezen. Een populaire steen voor in de tuin is gebakken bestrating. Het grote voordeel van deze stenen bestrating is dat het een sterke en duurzame steensoort is. Heeft u het eenmaal gelegd dan heeft u er jarenlang plezier van. En het blijft al die tijd mooi, want de kleur van gebakken bestrating wordt er met de tijd alleen maar mooier op.

Een andere praktische steen is betonsteen. Het grote voordeel van betonsteen is dat het vrij eenvoudig te leggen is. Zelfs al u weinig ervaring heeft, maakt u hier een verzorgde tuin mee. Zorg er echter wel voor dat de steen ten minste 6 centimeter dik is. Anders heeft u kans dat er stukken afbreken. Beide soorten zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en maten. Zo heeft u altijd de perfecte steensoorten als bestrating voor uw tuin.

 

Een natuurlijke omgeving

 

Wilt u een rustieke, natuurlijke sfeer in uw tuin creëren? Dan kunt u de kiezen uit ons ruim assortiment tuintegels.

Bekijk onze prachtige keramische tegels ook eens. Een veel gebruikte keuze in elke tuin, de tegel van deze tijd.
Ze zijn daarnaast erg stevig en sterk, vooral als het gaat om samenpersing. Het voordeel van het materiaal is dat het voor vele toepassingen gebruikt kan worden vanwege zijn stevigheid, maar toch blijft de tegel relatief licht is. Het materiaal is slijtvast en hittebestendig, wat geweldige eigenschappen zijn voor het gebruik in-en-buitenshuis. Keramische materialen kunnen aan verschillende stoffen worden blootgesteld zonder aangetast te worden. Ook kunnen ze lang aan de zon blootgesteld worden, zonder dat u bang hoeft te zijn op verlies van kleur. Voor personen met hoge sanitaire vereisten zijn deze keramische tegels zeker een optie om in de gaten te houden. Het is heel gemakkelijk om vuiligheid op te merken en schoon te maken.

Met trommelkassei gaat u terug in de tijd. Deze getrommelde stenen hebben een natuurlijk verouderd effect en heeft de uitstraling van natuursteen. De verschillende soorten voelen zich uitstekend thuis in elkaars gezelschap en de combinatie in wildverband geeft een levendig resultaat.

´Echt natuursteen´ is wel wat kostbaarder in aanschaf, maar geeft ook het mooiste resultaat. Denk daarbij aan bijvoorbeeld leisteen of marmer. Juist doordat deze stenen zo natuurlijk zijn, zijn er geen twee dezelfde. Dit geeft uw tuinbestrating een bepaalde charme mee. De natuurstenen bestrating verandert onder invloed van het weer. De ene soort kan hier beter tegen dan de andere, maar het natuurlijke verweerproces heeft zeker zo zijn charme.