• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Hoe onderhoud je een Jacuzzi?

Nadat je een spa, of ook wel Jacuzzi genoemd, hebt aangekocht moet je ook rekening houden met het onderhouden van de spa. Een spa is onderhoudsarm, dat wil zeggen dat je weinig moeite hoeft te doen om de spa in topconditie te houden. Het is voornamelijk belangrijk dat je het bijhoudt. In deze blog lees je een aantal tips om de levensduur van een spa zo lang mogelijk te houden.

Ververs regelmatig het water

In een Jacuzzi gaat afhankelijk van de grootte vaak zo’n 900 tot 11oo liter water. Dit water kan lang meegaan, mits je het water goed bijhoudt. In al onze spa’s zit een UV-Lamp of een Ozonator om bacteriĆ«n in het water te verwijderen. Daarnaast bevat de spa altijd een filtersysteem die het grove vuil filtert. Het advies is om het water eens per half jaar te verversen. Zolang het water niet ruikt en helder oogt is het water vaak goed. Toch adviseren wij om regelmatig de PH-waardes te controleren. Idealiter ligt de PH-waarde van het water tussen 7,8 en 8,3.

Tips om het water schoon te houden

Houdt het water zo neutraal mogelijk. Probeer voor gebruik van de Jacuzzi te douchen en gebruikt badkleding die je niet in de wasmachine doet. Zo blijven zeepresten buiten de spa en gaat het water langer mee. Ook adviseren wij het gebruik van Aqua Finesse. Aqua Finesse zorgt voor helder water en vernietigd bacteriƫn die in het water zitten. Bij een pakket Aqua Finesse zitten ook chloorblokjes die je in het water kunt gebruiken.

Filtersysteem

Bij de aankoop van een Jacuzzi ontvang je ook altijd een filter. Dit papieren filter zorgt ervoor dat het grove vuil uit het water verwijderd wordt. Dit gaat in het papieren filter zitten. Zo heeft het geen kans om te verspreiden. Eens per 3 maanden is het aan te raden om het filter te vervangen. Zo blijft je water helder en blijft de spa optimaal functioneren. Zodra het filter geheel vol zit, geeft de besturing van de Jacuzzi een melding in het scherm omdat er dan geen water meer aangezogen kan worden via het filterhuis.

Geef de Jacuzzi een beetje liefde

Hoe zuiniger je met de Jacuzzi omgaat, hoe beter. Alle jacuzzi’s die wij verkopen hebben een onderhoudsvrije buitenkant. De buitenkant is van kunststof waardoor je niet hoeft te behandelen. Houdt de panelen wel schoon zodat de Jacuzzi er nieuw uit blijft zien. Ook de thermocover op de jacuzzi kan na verloop van tijd verweren. Maak de cover regelmatig schoon met een doekje om de levensduur te verlengen.