• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Bekijk ook onze Outlet! Verschillende spa's met 30% korting!

Bent u een beetje handig? Dan is een inrit bestraten een klus die u prima zelf kunt uitvoeren. Want door het eigenhandig te doen, bespaart u een hoop onnodige kosten. Al is het natuurlijk wel belangrijk dat u weet waar u op moet letten. Dit kleine stappenplan helpt u de klus succesvol te klaren.

 

Een stevige basis

 

Voordat u überhaupt kunt beginnen met de oprit bestrating aanleggen, heeft u allereerst een goede fundering nodig. Samen met een degelijke kantopsluiting vormt dit de basis van uw terras. Dit is een houten of betonnen rand langs de oprit die voorkomt dat stenen gaan schuiven.

De funderingslaag die u er vervolgens in stort, bestaat uit speciaal gestabiliseerd zand. Maak dit helemaal egaal en u bent klaar om de tegels te leggen.

 

Een goede inritbestrating aanleggen

 

Voor een oprit is het belangrijk dat de stenen een stevige ondergrond vormen. Want u wilt natuurlijk niet dat het gaat verschuiven wanneer u met de auto de inrit op rijdt. Hoe stevig de oprit bestrating uiteindelijk wordt, is afhankelijk van de manier waarop de stenen ten opzichte van elkaar zijn gerangschikt. Dit wordt ook wel het legverband genoemd.

Het elleboogverband en het visgraatverband zijn zeer geschikt om de oprit te bestraten. Bij beide technieken worden de stenen dwars op elkaar geplaatst. Maar dat is niet de enige manier om een stevige oprit te krijgen. Want tevens speelt de keuze van de steensoort hierin een rol. Heel simpel gezegd: hoe dikker de steen hoe steviger de inrit bestrating.

 

Een watervrije inrit

 

Niets is zo vervelend als wanneer de oprit vol staat met water na een harde regenbui. Wilt u voorkomen dat u last krijgt van wateroverlast? Dan is het belangrijk dat het regenwater goed weg kan. Een drainagesysteem is daarom onmisbaar.

Dat klinkt misschien wat ingewikkelder dan het is. Het gewenste effect bereikt u al met een afvoergoot langs de inrit. Maar ook door de oprit een beetje af te laten lopen, komt u al een heel eind. Daarbij is het wel belangrijk dat u er op let naar welke kant het water gaat stromen. Leid het naar de straat of richting een putje? Als het maar weg van uw woning is. Hiermee voorkomt u een hoop overlast.

O ja, en let erop dat u veilig werkt.