• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Hoe vul je een Jacuzzi met water?

Een jacuzzi in de tuin is natuurlijk 1 van de meest luxe vormen van ontspanning en plezier. Gemiddeld gaat er in een 5-persoons jacuzzi zo’n 1000 liter water. Het vullen van een Jacuzzi moet op de juiste manier om ervoor te zorgen dat de jacuzzi naar behoren werkt.

Maak de Jacuzzi schoon

Allereerst is het belangrijk dat voordat je de Jacuzzi gaat vullen, dat het bad schoon is. Probeer zoveel mogelijk vuil uit de spa te verwijderen zodat het water niet direct wordt aangetast. Controleer ook altijd of de afvoer goed dicht is gedraaid en de spa (nog) op de juiste plaats staat. Een Jacuzzi kun je leeg verplaatsen, maar als er 1000 liter water in zit krijg je er geen beweging meer in.

Vul de spa altijd via het filterhuis

Het is belangrijk om de spa altijd via het filterhuis te vullen. Je kunt gewoon een tuinslang pakken en deze op de plek waar het filter zit in het bad leggen. Doordat je de spa via het filter vult, loopt het water direct via alle leidingen de spa in. Zo voorkom je dat er lucht in de leiding blijft zitten. Een luchtbel in de leiding zorgt ervoor dat de massage pompen hun werk niet kunnen doen.

Zorg dat alle jets onder water zitten

Het vullen van de spa doe je altijd tot aan de bovenste jets. Zorg ervoor dat alle jets onder water zitten, anders komt er te veel waterdruk op de massagejets waardoor de kans bestaat dat de jets het water buiten het bad spuiten. Ook is het belangrijk dat het filterhuis onder water staat, dit is namelijk 1 van de aanzuigpunten van het water. Mocht het filterhuis niet voldoende onder water staan, zuigt het filterhuis lucht aan dat vervolgens weer in de leidingen komt.

Zet de Jacuzzi pas aan als de spa volledig gevuld is

Je kunt de jacuzzi pas aanzetten zodra het de spa gevuld is tot het geadviseerde punt. Je kunt dan dus ook pas beginnen met het verwarmen van het water. Als je de spa eerder aanzet heb je kans dat pompen aanslaan en de massagejets het water weer uit de spa spuiten doordat er geen tegendruk is. Ook zuigt het filterhuis dan lucht aan.

Controleer de kwaliteit van het water

Zodra je de spa aan hebt en het water begint te circuleren kun je de kwaliteit van het water controleren. Zorg ervoor dat de PH-waarde van het water tussen de 7.2 en 7.8 ligt voor een optimale waarde. Een goede PH-waarde is belangrijk voor de effectiviteit van desinfectiemiddelen en het voorkomt corrosie op apparatuur.

Bij aankoop van een spa adviseren wij om Aqua Finesse bij te bestellen. Dit is een desinfectiepakket waarmee je eenvoudig kunt zorgen voor de juiste PH-waardes. Zodra je desinfectiemiddelen hebt toegevoegd laat je de pompen een half uur draaien om de chemicaliën goed te verspreiden in het bad. 

Problemen na het vullen van de spa?

Toch problemen met de spa nadat je de spa (opnieuw) gevuld hebt? Vaak is het eenvoudig op te lossen. Vaak geeft het besturingssysteem een foutmelding die je zelf kunt oplossen. Het meest voorkomende probleem is lucht in het leidingwerk waardoor de pompen niet hun werk kunnen doen. Het advies is om meer druk op het filterhuis te zetten met bijvoorbeeld een dompelpomp. Hiermee verwijder je de lucht en kun je weer optimaal genieten.

Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!