• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Als u zelf een terras of straatje wilt aanleggen, wilt u er nog jaren van genieten. Het is niet de bedoeling dat de tegels gaan verzakken of verschuiven. Een goede fundering voor bestrating is een eerste stap naar een mooi terras of straatje waar u vele jaren van zult genieten.

 

Voorkom verschuiven van de tegels

 

Om te voorkomen dat de tegels gaan verschuiven, is het belangrijk dat u een stevige rand om uw terras of straatje aanbrengt. Afhankelijk van de belasting die het te verduren krijgt, kan deze rand van hout, natuursteen of beton gemaakt worden. Bekijk ons ruime aanbod aan opsluitbanden.

 

Zandbed voor bestrating aanleggen

 

Om ervoor te zorgen dat uw tuintegels niet verzakken, moet het zandbed onder de tegels stevig zijn. De dikte van het zandbed bij bestrating is afhankelijk van de soort ondergrond.

Een ondergrond van klei is vrij slap. In dat geval is een zandbed van minimaal 20 cm is nodig.

Bij zware belasting, bijvoorbeeld bij een oprit of parkeerplaats, kunt u beter een zandbed van 50 cm aanleggen. Stamp het zandbed goed aan. U kunt dit bijvoorbeeld doen met een trilplaat. Lees ook het artikel tips& tricks over inrit bestraten.

Voor een goede afwatering van uw bestrating is het verstandig om het zandbed ongeveer 1 cm per meter af te laten lopen. Let er daarbij op dat het de goede kant op afloopt. Dus niet in de richting van uw huis, want dan loopt u kans dat er na iedere regenbui vlak voor uw tuindeur een plas blijft liggen.

 

Zandbed bij natuursteen tuintegels

 

Gaat u een terras aanleggen met natuurstenen tuintegels, gebruik dan geen zand voor het zandbed. De vuile deeltjes in het zand kunnen vlekken veroorzaken op uw mooie tegels. U kunt voor de fundering van tuintegels van natuursteen bijvoorbeeld een mengsel van gebroken en rond grind gebruiken. Een dergelijk mengsel laat water door, maar voorkomt dat er vuil naar boven komt.

Zo’n grindmengsel is grover dan zand, dus moet steviger aangestampt worden. Wij wensen u veel succes met het aanleggen van uw terras of straatje. Als u deskundig advies nodig heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.