• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Zoveel smaken, zoveel terrassen. Veel mensen zijn dol op de sierlijke, warme uitstraling van een rond terras. Een rond terras geeft uw tuin een speels accent en een nostalgische uitstraling. Voordeel van een rond terras is vaak ook, dat je rondom veel plek hebt om bloemen en planten neer te zetten. Zo bent u letterlijk omringd door groen. Maar hoe doe je dat nu precies, een rond terras aanleggen? Veel mensen zien er tegenop, omdat ze denken dat het een stuk lastiger is dan een rechttoe rechtaan terras. Die vrees is ongegrond. Een rond terras aanleggen vergt wat precisie en voorbereiding, maar als u eenmaal weet hoe u aan de slag moet, dan draait u uw hand er niet voor om. Zeker met deze tips!

Gebruik voor het aanleggen van een rond terras de juiste sierbestrating. Kleine stenen zijn het mooist, hiermee legt u makkelijk een cirkel en kleine steentje geven uw terras een rustieke uitstraling. Veel mensen kiezen voor de trommelstenen. Deze stenen zijn onverwoestbaar, niet duur en worden alleen maar mooier naarmate ze ouder worden. Bedenk wel dat deze klinkertjes allemaal verschillend van grootte zijn en dat het leggen ervan dus een secuur karwei is!

Voor wie wel de romantische uitstraling van een rond terras wil, maar niet teveel werk, is het een optie om gewone bakstenen of grindtegels te gebruiken. Deze zijn van gelijke grootte en hebben een groter formaat, dus het bestraten van uw terras gaat sneller en makkelijker.

Als de keuze voor de sierbestrating is gemaakt, is het tijd om een goede fundering aan te leggen. Dit is zeer belangrijk, u wilt tenslotte geen verzakkingen in uw mooie nieuwe terras.

Steek voor u gaat bestraten in het midden van het terras een stok of pin met een draad stevig in de grond en maak de draad vast aan een tweede stok die u aan de buitenzijde van de cirkel steekt. Vanuit deze basis gaat u verder werken, zo weet u zeker dat u een mooie ronde vorm krijgt. Tussendoor nogmaals checken is nooit weg natuurlijk. Bestraat altijd van buiten naar binnen. Vergeet na afloop niet uw terras goed in te vegen met zand. En voilá, uw zelf aangelegde rondterras!