• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Altijd al een mooie maar onderhoudsvriendelijke tuin willen hebben, maar geen idee hoe dat dan werkt met de bestrating ervan?

 

Jouw eigen onderhoudsvriendelijke tuin

 

Bij mooi weer zitten we maar al te graag in onze tuin. Genietend van het weer en natuurlijk kan een barbecue niet missen. Gezellig met vrienden en familie of gewoon samen met je partner. Alleen het grote nadeel van een tuin, is vaak het onderhoud. Gelukkig is dat allemaal verleden tijd! Want een mooie tuin hoeft tegenwoordig niet meer gepaard te gaan met veel onderhoud.

 

Mijn nieuwe tuin

 

Wat is het toch heerlijk dat we onze tuin tegenwoordig kunnen indelen naar onze eigen smaak en idee. Door het laten ontwerpen van een handig tuinontwerp wordt alles inzichtelijk gemaakt en weet je tenminste direct wat je kan verwachten. Het grootste voordeel aan een onderhoudsvriendelijke tuin is toch wel het onderhoud dat aanzienlijk minder vaak gedaan hoeft te worden. Het allerbelangrijkste hiervoor is de bestrating en dit hoeft niet allemaal donker en kleurloos te worden. Want denk maar eens aan een aantal plantenbakken of potten in de tuin? Op die manier komt er toch kleur bij en het onderhoud blijft gering.

 

Kies je eigen bestrating

 

Het vergemakkelijken van het onderhoud begint allemaal bij de tuintegels die je kiest. Gelukkig is het aanbod eindeloos groot en is er voor iedereen wel iets bij. Een goed voorbeeld zijn tuintegels van basalt of graniet. Het materiaal is dicht en hard zodat er nauwelijks algengroei op zal hechten. Dat betekent natuurlijk minder onderhoud! Daarnaast kan ook gebruik gemaakt worden van de innovatieve keramische tegels of sierbestrating. Het is allemaal mogelijk omdat het van groot belang is dat de tegels goed worden ingevoegd. Denk bijvoorbeeld aan het middel voegmortel. Hierdoor blijven mieren weg en onkruid krijgt geen kans meer om zich te vormen.

 

Handige tips om onderhoud te verlagen

 

Naast alle mogelijke materialen zijn er ook nog een aantal handige tips! Het anti-worteldoel kan bijvoorbeeld in het zandbed aangebracht worden en zorgt ervoor dat wortel onkruid zich niet meer tussen de tegels kan vestigen. Een groot tegelformaat zal ervoor zorgen dat er minder ruimte is waar onkruid of vuil tussen kan komen en een glad tegeloppervlak betekend minder onderhoud. Tot slot kan altijd nog een vuilwerende coating gebruikt worden. Sommige tegels beschikken hier al over, maar zelf aanbrengen is ook mogelijk! Zelfs voor natuursteen zijn speciale coatings verkrijgbaar. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om onderhoud te verlagen en alsnog te genieten van schitterende tuin.