• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Betontegels 60×60 worden tegenwoordig veel toegepast als terrasbestrating. Deze populariteit heeft een aantal redenen.

Ten eerste is de betontegel 60×60 naast standaard grijs in een enorm scala aan kleuren te bestellen.

Ten tweede valt de betontegel in de afmetingen 60×60 cm onder de grootformaat tegels, maar is toch nog steeds erg handzaam. Bij grotere afmetingen worden betontegels naast dikker ook groter en zijn hulpmiddelen onontbeerlijk.

Betontegels leggen

 

Betontegels 60×60 leggen kan ontzettend simpel zijn, als je maar weet wat je moet doen! Er zijn dan ook verschillende tips die je kunnen helpen om het je allemaal een stuk makkelijker te maken. Ook kan je dankzij de verschillende adviezen op het gebied van tuinontwerp jouw tuin er nog specialer uit laten zien.

 

Zelf bestraten kan iedereen

De tuin bestraten is iets wat iedereen kan. Er zijn alleen een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het juiste materiaal onmisbaar om van jouw bestrating een succes te maken. Hoogwaardige tegels zijn bijvoorbeeld erg belangrijk, maar ook gereedschappen, zoals kniebescherming, een meetlint, een steekschop, een rechte hark, een zandschep, een aluminium rei, een zaag, een trilplaat, gehoorbescherming en een draadje en pennen mogen niet vergeten worden.

Op het moment dat al het essentiële materiaal aanwezig is, kan je aan het werk. De eerste stap is het leggen van de fundering. Hierbij is het belangrijk om te letten op de juiste hoogte van het zandbed, maar ook het verdichten van de ondergrond is iets waar extra aandacht aan besteed mag worden. Daarna kan je verder gaan met het kiezen van het legverband. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het halfsteensverband, het blokverband, het elleboogverband en nog veel meer verschillende soorten. De keuze voor een legverband heeft alles te maken met jouw eigen smaak. Op het moment dat je hier mee klaar bent kan je de tuin gaan bestraten.

Bestraten is tegenwoordig erg eenvoudig, aangezien alle tuintegels al dezelfde dikte hebben. Toch is het wel belangrijk om gebruik te maken van afstandhouders tijdens het bestraten, waardoor de afstand tussen alle tegels even groot is. Wanneer je hiermee klaar bent hoef je de tegels alleen nog maar aan te tikken met een rubberen hamer op het midden van de tegel. Op die manier krijg je het mooiste resultaat.

 

Maak van jouw tuinontwerp een succes

 

Naast al deze tips op het gebied van bestratingen is het ontwerpen van de tuin ook erg belangrijk. Het is bijvoorbeeld heel handig om eerst te alle wensen op een rij te zetten. Daarna kan je een vlekkenplan maken, waarop je alle belangrijke aspecten die je in de tuin wil hebben afbeeldt, zoals een schuur, vijver of terras. Ook is het verstandig om rekening te houden met praktische zaken, zoals een stroomaansluiting, een besproeiingsinstallatie, maar ook met de zon- en schaduwkant in de tuin. Op die manier kan je nog heel lang genieten van jouw eigen ontwerp voor jouw tuin.