• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Het terras is net mooi aangelegd of de eerste groene sprietjes komen alweer tevoorschijn. Met een klein schoffel kunt u wel elke dag op de knieën om alles onkruidvrij te maken maar daar heeft u geen zin in. De oplossing is voegmortel!

 

Tuintegels voegen voor een mooi terras

 

Uw terras is uw paradijsje en dat wilt u graag zo houden. Dat kan door de voegen in bestrating van voegmortel. Normaal worden tuintegel met zand gelegd. In dit zand kan door de wind allerlei zaden van onkruid komen. Het gevolg is dat er allerlei grassen in deze voegen gaan groeien. Door het voegmortel groeit er niets meer tussen. U kunt de hele zomer heerlijk in uw tuin zitten zonder hard te werken in de tuin.

 

Vul de voegen in bestrating naar uw keuze

 

U kunt in principe alle soorten bestrating behandelen met voegmortel. Dat is ideaal om in uw tuin een strak loungegedeelte te creëren. Na het werk wilt u immers lekker loungen in een onkruidvrije tuin. Naast onkruidvrij is het zelfs ook ongedierte vrij. Er komt geen mier door de voegmortel heen. Dat scheelt weer veel bestrijdingsmiddelen zodat u wel kunt genieten van de vlinders en bijen in uw tuin.

 

Hoe kunt u de terrastegels voegen?

 

Tuintegels voegen is niet zo veel werk. Bovendien kunt u het toepassen tussen elk type terrastegel. Voorwaarde is wel dat de voegen vijf millimeter breed en millimeter dertig centimeter diep zijn. Hoe gaat u te werk?

U maakt eerst het terras schoon met water. Daarna strooit u het voegmiddel uit over de tegels. Vervolgens maakt u het terras weer helemaal nat. Dit zorgt ervoor dat de mortel niet opdroogt en zich in de voegen gaat uitzetten. Waar nog te weinig mortel is voegt u nog wat extra toe. Deze mortel wordt wederom bewaterd. Het overtollige mortel kan met een kokosbezem van het terras worden afgeveegd. Daarna moet de voegmortel 24 uur drogen.

Voor de verschillende natuursteen tegels wordt hieronder een overzicht gegeven van de geadviseerde voegbreedte:

  • Getrommelde tegels van gelijke dikte:    minimaal 1 mm
  • Strak gezaagde tegels van gelijke dikte:    minimaal 2 mm
  • Tegels met gezaagde kanten en ongelijke dikte:   ca. 3 tot 5 mm
  • Zandsteentegel met geslagen kant van ongelijke dikte:  ca. 5 mm tot 1 cm

Let op! Natuursteendeklaag stenen, siertegels dienen enkel met zuivere voegmaterialen te worden ingevoegd. In ieder geval dient het voegmateriaal droog en zuiver te zijn. Dat wil zeggen: het mag geen gekleurde fijne deeltjes bevatten, die zich in de poriën van de oppervlakken kunnen zetten en voor een bepaalde tijd een kleurverandering veroorzaken. In geen geval leemhoudend zand of mortel gebruiken om een vermindering van de kleurkwaliteit op de oppervlakte van de stenen te voorkomen. Wij raden hiervoor zuiver zilverzand als voegmateriaal aan

Kijk op Javedi.nl en creëer een mooie onkruidvrije tuin.