• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Bent u uw tuin aan het bestraten? Zijn de tegels gekozen? Het oppervlak geëffend en de tegels gelegd? Dan is het tijd voor het aantrillen van de tuintegels. Een belangrijk onderdeel, want zonder het aantrillen blijven de tegels los liggen en verschuiven ze snel. Het is niet een heel ingewikkelde klus, maar wel een precies karweitje. Zeker voor hen die het nog niet eerder gedaan hebben, zijn er een aantal dingen waarop gelet moet worden. Wij geven drie tips voor het aantrillen van bestrating!

Tip 1: Voor u begint – Kies het juiste legverband

Voor u kunt beginnen is het belangrijk het juiste legverband te kiezen. Oftewel: hoe komen de tegels te liggen? De keuzes variëren van halfsteenverband tot elleboogverband en alles daartussenin. Het ene is misschien mooier, het ander makkelijker en weer een ander steviger. Ook speelt de grootte van de tegel een rol. Laat de keus dus van de tegels, uw ervaring en het gebruik afhangen.

Tip 2: De uitrusting

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat u alle benodigheden binnen handbereik heeft. Het belangrijkst is een rubberen hamer (geen normale hamer gebruiken, dan slaat u de tegels kapot), hiermee trilt u de tuintegels aan. Daarnaast kunnen knielappen erg praktisch zijn. Zo kunt u comfortabeler en langer op knieën zitten, en voorkomt u dat u het werk afraffelt.

Tip 3: Sla krachtig maar beheerst

Wanneer de uitrusting compleet is, kunt u aan het werk gaan. Ideaal is het wanneer de tegels in een paar slagen in het zand getrild zijn. Het is daarom belangrijk dat u krachtig slaat. Doe het echter ook beheerst en sla in het midden: wanneer u op de randen slaat, komen de tegels scheef te liggen en kunt u zo goed als wel opnieuw beginnen. Dat zou zonde zijn.

Tip 4: Neem de tijd

Deze vierde tip is kort maar krachtig (en belangrijk): neem de tijd. Haastige spoed is zelden goed, raffel het werk niet af.

Wanneer u deze tips voor het aantrillen van tuintegels in ogenschouw neemt, moet het allemaal goed komen. Veel succes met het bestraten en geniet van uw bestraatte tuin!