• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Het bestraten van de tuin is een van de meest voorkomende onderdelen in een tuinontwerp. Vele mensen kiezen ervoor om, naast de aanschaf van mooie planten en het tuinmeubilair, te kijken naar de juiste stenen en tegels voor in de tuin. Sommigen zijn handig in het bestraten van de tuin maar staan open voor nieuwe tuin ideeën. Anderen zijn helemaal niet handig en kunnen alle hulp gebruiken die te bieden is zodat ook zij hun tuin op de juiste manier kunnen bestraten. Met onze website willen wij iedereen de tips en tricks voorzien zodat iedereen hun tuin op de juiste manier kan bestraten.

Tuinontwerp: ideeën

Tuin ontwerpen worden meestal opgebouwd aan de hand van bepaalde ideeën. Er wordt gedacht aan de verschillende materialen die moeten worden aangeschaft en de verschillende gereedschappen die moeten worden gebruikt. Daarnaast heeft men ook een bepaald budget in gedachten: hoeveel wil je besteden aan de verbouwing van de tuin? Er moet rekening worden gehouden met de bestrating, want we willen er natuurlijk niet voor gaan om onze kleine tuin nog kleiner te doen lijken. Daarentegen kan het bij de grotere tuinen weer zo zijn dat de verkeerde keuze van tuintegels ervoor zorgt dat de sfeer van de tuin verandert in koud en kil.

Welke tegels kopen?

De keuze van de juiste tuintegels is van groot belang, ongeacht of je een grote of kleine tuin hebt. Tuintegels zijn sfeerbepalend. Door de juiste keuze te maken in het type steen dat je in de tuin wilt leggen, kan je de sfeer creëren zoals je dat hebt ontworpen. Een voorbeeld hierin is dat licht gekleurde stenen de tuin ruimtelijker doen ogen waar de donker gekleurde stenen het tegenovergestelde effect hebben. Een andere manier om te bepalen welk type stenen je wilt leggen in de tuin is om te kijken naar wat je met de omgeving wilt doen. Laat de stenen bijvoorbeeld passen bij de planten in de tuin of het meubilair.

Naast het kiezen voor de juiste typen tuintegels speelt de ligging van de tegels ook een belangrijke rol. Het is belangrijk rekening te houden met de ligging van de stenen en de functie die ze in de tuin bekleden. Zo kan je je voorstellen dat de stenen waar veel op gelopen of gereden worden een stevige ondergrond moeten vormen, waar stenen die voor de sier liggen dit niet hoeven.

Via onze site kan je op zoek gaan naar tips en tricks om je tuin goed te kunnen bestraten. Ook bieden wij een goed alternatief in de aankoop van verschillende tuintegels via onze Bestrating webshop. Onze collectie bestaat uit een groot aantal kwalitatieve tuintegels waarover wij je van de benodigde informatie kunnen voorzien.