• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

 

Een mediterrane tuin bestaat voornamelijk uit materialen die grof zijn behandeld. Daarnaast wordt er bij de aanleg van deze tuin gebruik gemaakt van Zuid-Europese planten, zoals lavendel, rozemarijn en een vijgenboom. Je geeft mediterrane tuinen echt sfeer door vazen, potten, kleden en kussens aan het ontwerp toe te voegen.

 

Ontwerp van de tuin

 

Een strak ontwerp met rechthoekige vlakken past niet bij een tuin in de mediterrane sfeer. Het is namelijk een kleurrijke tuin met verschillende vormen. Je krijgt de goede sfeer door juist luchthartig te werk te gaan. Kies zo nu en dan ook voor ronde of assymetrische vormen en gebruik verschillende bonte kleuren.

 

Bestrating: zand, fijn grind of lichte tuintegels

 

In een mediterrane tuin past een verharding die lijkt op zand erg goed. Dit sluit namelijk perfect aan bij de mediterrane planten en geeft de tuin de juiste sfeer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mengsel van leem een fijn grind.

Er wordt bij de aanleg van mediterrane tuinen vaak gebruik gemaakt van tuintegels in zandtinten. Je kunt natuurlijk ook een mooie combinatie maken van de verschillende soorten bestrating, zoals natuursteen tegels, zand en split.

 

voorbeeldtuin-mediterrane-tuin-750x500

 

Voorbeeld tuin mediterrane

 

yellow-sun-split-castlestones-zwart-50x50x42

 

Mediterrane tuin beplanten

De tuin beplanten is ook een leuk werkje. Je ziet hoe de tuin opfleurt en steeds kleurrijker wordt. Voor de beplanting kun je jasmijn, lavendel, rozemarijn en andere mediterrane planten gebruiken. Zet de planten in een aantal kleurrijke potten om je tuin nog meer sfeer te geven.

Wil je ook graag een boom of enkele bomen in je tuin planten? Kies dan voor een olijfboom of een vijgenboom. Dit zijn twee prachtige bomen die perfect passen bij de mediterrane sfeer.

 

Decoratie in de mediterrane sfeer

 

Nadat je de tuin hebt beplant is het tijd om bijpassende decoratie uit te kiezen. Je kunt je tuin nog mooier maken met bonte kussens, gekleurde kleden, glazen potten en leuke vazen. Ook kun je ervoor kiezen om houten borden en kandelaars in je tuin te plaatsen. Met een aantal leuke versiersels maak je je tuin helemaal af!