• Bezorging door heel Benelux
  • Meer dan 100 spa's op voorraad
  • 7 dagen klantenservice via Whatsapp
Showroom bezoeken?
Vakantiegeld- deals: Bekijk onze Jacuzzi's in de vakantiedeal outlet!

Bestrating in een moderne tuin

 

De tuin is steeds meer een verlengstuk van onze woonkamer. We besteden meer en meer aandacht aan onze tuin. De tuin moet aansluiten bij onze smaak. Dus wie houdt van een moderne inrichting, kiest ook voor een modern tuinontwerp. Een moderne, strakke tuin is allesbehalve saai en biedt eindeloos veel mogelijkheden! Toe aan een nieuw tuinidee en zin om inspiratie op te doen? Ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Ontwerp moderne tuin

Moderne tuinen zijn vaak strak ingericht, met rechte vormen en strakke lijnen. Veel mensen denken bij een moderne tuin al snel aan een tuin met vooral sierbestrating, maar niets is minder waar. Moderne tuinen zijn juist uitermate geschikt om bijzondere beplanting in te zetten. Beplanting accentueert juist de tegels. Moderne bestrating in combinatie met groenvlakken geeft de tuin een luxe en rustgevende sfeer.

Moderne tuintegels zijn er in heel veel soorten en maten. In een moderne tuin worden vaak grote tegels gebruikt. Dat is niet voor niets, grote tegels zorgen voor strakke lijnen en een hedendaagse uitstraling. En groot kan ook echt groot zijn: er zijn zelfs tegels verkrijgbaar van maar liefst een vierkante meter!

Tegels van natuursteen hebben een frisse uitstraling. Maar ook beton, leisteen of geperst grind staan prachtig. Om een strak lijnenspel te creëren is het mooi de voegen tussen de tegels zo beperkt mogelijk te houden. De manier van leggen is sowieso bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Zo geven tegels in rechte lijnen of banen een moderne look. Donkere kleuren staat erg mooi in strakke tuinen, maar ook licht natuursteen is erg geschikt. Voor een warme sfeer kiest u voor roodtinten, terwijl grijstinten zakelijk en strak zijn.

Ideeën moderne tuin

Een speels tuinidee is om verschillende soorten sierbestrating te gebruiken. Zo creëert u diepte en duidelijk afgescheiden delen in de tuin. Kies bijvoorbeeld voor grote, strakke tegels op uw terras en kleinere exemplaren voor de paden. Ook heel mooi is om uw paden of terras af te zetten met een contrasterende rand. In een andere kleur of juist in een heel ander soort tegel. Wees creatief en speel met verschillende soorten tegels en vormen voor een geheel eigen look en een unieke tuin.

Symmetrie is het toverwoord als u uw tuin modern wilt inrichten. Kies bijvoorbeeld voor een terras aan het huis en trek strak pad dwars door de tuin naar een kleiner terras achterin. Aan weerszijde van het pad legt u borders aan met beplanting. Een vijver past ook heel goed in een tuin die modern is ingericht. Ook voor vijvers is de keuze in bestrating legio. Heel mooi bijvoorbeeld is om de tegels van terras of pad te laten doorlopen in de vijver.

De mogelijkheden voor een tuin in hedendaagse stijl zijn, kortom, eindeloos. Kies de juiste sierbestrating en inrichting en maak zo uw eigen moderne tuinparadijs.