Trommelstenen

Trommelstenen

Een erg populaire steen in zowel Nederland als België is de trommelsteen. Een steen met een hoge kwaliteit en een lange levensduur. De trommelsteen gaat door een grote draaitrommel, hierbij breken de scherpe punten af. Door dit proces krijgen de stenen een verouderd effect. Tegenwoordig worden de trommelstenen ook steeds vaker gebruikt als stapelblokken. De trommelstenen zijn in veel verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

Filter & sorteer

Trommelstenen kopen?

Trommelstenen zijn prachtige stenen voor de sierbestrating van de meest uiteenlopende soorten tuinen. Je kunt de trommelstenen niet alleen gebruiken om een mooie sierbestrating van de tuin te realiseren, of om het terras een aparte uitstraling te geven, maar de trommelstenen zijn door hun compacte en bijna vierkante vorm ook heel goed te stapelen. Om deze reden worden de trommelstenen ook geregeld gebruikt als opstaande rand om perkjes of om de vijver.

Kunstmatig verouderde stenen

Trommelstenen staan bekend om de afgeronde hoeken en randen. De trommelstenen gaan in een grote draaitrommel, doordat ze hierbij tegen elkaar en over elkaar heen rollen breken de scherpe punten af. Bij dit proces worden de stenen ook kunstmatig verouderd, dit geeft de stenen een nostalgische en authentieke uitstraling.

Deze stenen zijn dan ook te verkrijgen in een veelzijdigheid aan kleuren en de vorm maakt het mogelijk om de meest verschillende patronen te realiseren binnen de sierbestrating.

Populaire stenen

De Trommelstenen zijn erg populair in Nederland en België, de stenen zijn zeer hard en slijtvast. De trommelstenen kunnen vocht en vuil zeer gemakkelijk afvoeren. Hierdoor verliezen trommelstenen niet snel kwaliteit en blijven deze lange tijd mooi. Één van de hardlopers is de Tambour dikformaat antraciet.

Is de trommelsteen niet precies wat je zoekt? Wij hebben ook een ruim assortiment betontegels