Kunstgras Tuin

Ben je op zoek naar kunstgras voor in de tuin? Javedi heeft een ruim assortiment aan kunstgras in de tuin geschikt voor iedere tuin.

Javedi is actief op gebied van trends en ontwikkelingen, waardoor ons kunstgras bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras. De kunstgrassoorten van Javedi zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en dichtheden.

Filter & sorteer

Kunstgras in de tuin kopen?

Kunstgras in de tuin biedt vele voordelen. Het hele jaar door heb jij een groen gazon en hoef je geen onkruid te spuiten. Er is minimaal onderhoud vereist aan kunstgras, waardoor je je niet druk hoeft te maken. De weersomstandigheden hebben geen effect op het kunstgras. In de zomer heb je geen last van een droge grasmat en in de herfst blijven er geen plassen liggen. Ideaal toch?

Soorten kunstgras in de tuin

Javedi heeft kunstgras in verschillende prijssegmenten. De vezelhoogtes verschillen van 20 mm tot 50 mm. Dit is de lengte van de spriet. Vaak geeft een langere spriet een realistischer beeld.

Kunstgras is geschikt in voor- en achtertuinen. Het wordt in allerlei tuinen geplaatst en past overal!

Om tot de goede keuze te komen, is het belangrijk om te bepalen waar je het kunstgras voor gaat gebruiken. Komt het in de tuin te liggen voor spelende kinderen of honden? Dan is een zachter type geschikt. Of ga je kunstgras leggen voor de sier? Voor iedere situatie hebben wij een geschikt type kunstgras. Kunstgras Messi is bijvoorbeeld erg geschikt voor spelende kinderen en kunstgras Rijkaard is een erg realistisch type geschikt voor intensief gebruik en voor de sier.

Ben je op zoek naar goedkoop kunstgras? Om te profiteren van exclusieve koopjes is het raadzaam om eens te kijken naar onze kunstgras restanten. Dit zijn verschillende soorten kunstgras die overgebleven zijn van de rol en worden aangeboden met grote kortingen. Bekijk snel!

Kunstgras leggen in de tuin

Ga je zelf het kunstgras leggen in de tuin? Javedi helpt je graag met wat tips om ervoor te zorgen dat jouw kunstgras er strak bij ligt. Het leggen van kunstgras is goed te doen, maar vergt wel enige voorkennis. Welke stappen er uitgevoerd moeten worden, hangt af van de ondergrond. In de meeste gevallen wordt er kunstgras gelegd op aarde, maar het kan ook op tegels, beton of stabilisé gelegd worden.

Bij het kunstgras leggen heb je verschillende accessoires nodig. De legexperts van Javedi raden aan om drukverdeeldoek onder het kunstgras te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er geen onkruid meer van onder groeit en dat het kunstgras mooi egaal blijft liggen.

Belangrijk om te weten is dat kunstgras altijd in rolbreedtes komt van 2 of 4 meter. Als je meerdere rollen nodig hebt, moet je naden gaan plakken. Dit kan met onze zelfklevende lijmband. De naden zie je nagenoeg niet terug in het kunstgras.

Om de levensduur van het kunstgras te verlengen, kun je gebruik maken van instrooizand. Dit versterkt de spriet van het kunstgras en hierdoor blijft de spriet langer omhoog staan. Onze legexperts raden aan om 5 tot 10 kg zand te strooien per vierkante meter.

Zie je het niet zitten om het kunstgras zelf te leggen? Dan bieden wij graag onze legservice aan.