Kunstgras accessoires

Om het kunstgras compleet te maken, heb je enkele accessoires nodig. Denk hierbij aan drukverdeeldoek, kunstgrashaken, lijmband of instrooizand.

Hier vind je alle benodigdheden om het kunstgras leggen vlekkeloos te laten verlopen. Lees hieronder waar en wanneer je welke accessoires nodig hebt.

Filter & sorteer

Welke kunstgras accessoires heb ik nodig?

Wil jij kunstgras leggen, maar weet je niet welke accessoires je nodig hebt? Wij leggen je graag uit welke accessoires je nodig hebt per situatie. Kun je het antwoord niet vinden op deze pagina? Neem dan contact op met één van onze legexperts!

Kunstgras in de tuin

Voor het kunstgras in de tuin leggen, heb je het volgende nodig:

  • Drukverdeeldoek. Dit plaats je op het zand en onder het kunstgras. Het zorgt ervoor dat er geen onkruid meer groeit en de ondergrond verstevigt, waardoor het kunstgras langer op de plek blijft liggen.
  • Kunstgrashaken. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras wordt bevestigt aan de ondergrond. Om de meter van de omtrek komt er 1 haak.
  • Zelfklevend lijmband. Wanneer je meerdere rollen kunstgras nodig hebt, moet je de rollen aan elkaar lijmen. Dit gebeurd vrijwel naadloos met onze zelfklevende lijmband.
  • Instrooizand. Dit versterkt de vezel van het kunstgras. Experts raden aan om 5 tot 10 kg zand te strooien per vierkante meter.
  • Safepads. Indien het kunstgras onder een speeltoestel wordt gelegd, is het aan te raden om safepads te plaatsen. Dit zorgt voor een valdemping.

Kunstgras op het balkon

Bij kunstgras op het balkon leggen, heb je het volgende nodig:

  • Kunstgras Kit. Indien het geplaatst wordt op beton of stabilisé kunnen er geen haken gebruikt worden. het kunstgras wordt rechtstreeks vast gemaakt aan de ondergrond met onze Kit.
  • Zelfklevend lijmband. Indien je meerdere rollen nodig hebt, gebruik je lijmband om het kunstgras aan elkaar vast te lijmen.
  • Safepads. Voor een goede waterafvoer van het balkon wordt het aangeraden om safepads te gebruiken. Daarnaast wordt de ondergrond extra zacht.
  • Drukverdeeldoek. Dit is nodig bij kunstgras op tegels. Het drukverdeeldoek beschermt tegen onkruid en zorgt ervoor dat voegen van de tegels niet zichtbaar worden.

Kunstgras op een terras

Kunstgras op een terras leggen? Hierbij heb je veelal dezelfde accessoires nodig als voor kunstgras op het balkon. Ga je het leggen op een houten vlonder? Een drukverdeeldoek is hier niet voldoende voor. Wij raden aan om Safepads te gebruiken voor een egale ondergrond. Bovendien zal het kunstgras zachter aanvoelen.

Kunstgras op andere ondergronden

Ga je het kunstgras op een andere ondergrond leggen en weet je niet welke accessoires je daarvoor nodig hebt? Onze experts helpen je hier graag bij. Neem contact op via info@javedi.nl of bel 085-0161415.